”Även döda djur är viktiga”

24 augusti, 2020 Lammproducenterna 0

Åsa Lundgren är djurhälsoveterinär och obducerande veterinär på Gård & Djurhälsan. Här berättar hon om några vanliga orsaker till plötsliga dödsfall på bete, på vilket sätt obduktion kan vara ett viktigt verktyg för att ställa diagnos och hur en del av problemen kan förebyggas.

Kunskapsbank

17 maj, 2020 Lammproducenterna 0

I vår kunskapsbank har vi samlat fakta, tips och råd hur du kan utveckla din produktion ytterligare, för djurens, miljöns och gårdens välmående.

NYHETSBREV 3/2020

8 maj, 2020 Lammproducenterna 0

Klövklippning före betessläpp
Se film om klövklippning här!

Årets viktigaste genomgång och kontroll av klövarna är före betessläpp. Fåren har då gått på den mjuka ströbädden och klövarna är ofta i behov av klippning eftersom de inte slits på ströbädden. Klipp yttervägg och tå vid behov och passa på att kontrollera klövspalterna och kronranden så att de ser normala ut.

Ingen bild

Information till Foderföretag

8 maj, 2020 Lammproducenterna 0

Här kan du som producerar foder till produktionsdjur eller utfordrar livsmedelsproducerande djur, säljer foder till livsmedelsproducerande djur i butik, lagrar foder eller transporterar foder anmäla din foderanläggning till Jordbruksverkets foderanläggningsregister. Det gör du på ett snabbt och enkelt sätt i vår e-tjänst.

LRF förstärkt på köttsidan

30 april, 2020 Lammproducenterna 0

LRF förstärkt på Köttsidan i och med att Sveriges Nötköttsproducenter numera är organisationsmedlemmar och Sveriges Lammköttsproducenter är nya intressemedlemmar så har nu LRF ännu större tyngd i köttfrågorna.

Gård och Djurhälsa

13 mars, 2020 Lammproducenterna 0

Vi på Gård & Djurhälsan följer löpande utvecklingen kring coronaviruset, COVID 19, och då famför allt de anvisningar Folkhälsomyndigheten med flera ger.

Vi har samma förväntan på er som deltar på våra kurser som vi har på våra egna medarbetare och förutsätter att ni respekterar dem.

Läs mer här om våra riktlinjer!

#kollpålammen

6 mars, 2020 Lammproducenterna 0

Lammbranschens satsning för att skapa fler värdefulla lamm till en hungrig marknad. Här får du som lammproducent/Herde värdefulla tips och idéer om hur du på bästa och enklaste vis når hela vägen fram med lammen. I lammproduktion är timing väldigt viktigt, det gäller att satsa sina resurser i rätt tid och på rätt plats för att lyckas. #kollpålammen hjälper dig att hålla riktningen, det är gratis och du kan själv bidra med dina erfarenheter genom att dela ett inlägg med #kollpålammen.
Följ & Gilla #kollpålammen på facebook så kommer det uppdateringar till dig löpande.

Svensk standard för lammköttskvalitet

5 mars, 2020 Lammproducenterna 0

”Svensk standard för lammköttskvalitet” Standarden innehåller parametrar som påverkar kvalitetsegenskaperna storlek, konformation, fettgrupp, smak, mörhet, saftighet och hållbarhet hos det svenska lammköttet oavsett vilken ras lammet har eller vilken uppfödningsmodell som tillämpats. Samtliga, i standarden ingående, parametrars betydelse för lammköttets kvalitet är styrkta via forskningsprojekt eller via praktiska undersökning utförda i Sverige eller i andra länder som tex i Australien och/eller i Storbritannien.

Statistikplattform kött

23 februari, 2020 Lammproducenterna 0

Hur ser trenderna ut? Vad går bäst och hur är läget i dag jämfört med förr? I den här unika databasen, som uppdateras varje vecka, får du den ultimata statistiken för nöt, gris och lamm.

Rekordpris för svenskt lammkött ger framtidstro

15 februari, 2020 Lammproducenterna 0

Riks Intresset för svenskt lammkött ökar. Priset till lammproducenterna ligger nu 10 kronor högre per kilo jämfört med förra året. ”Konsumenterna är villiga att betala extra för att de vet att köttet kommer från djur uppfödda med god djuromsorg som betar utomhus under sommaren”, säger Viktoria Östlund, LRFs expert på lammkött.