Svenska Köttföretagen Kvalitets egenskaper Hur påverkas köttkvaliteten? Slaktvikten ska vara 16-24 kg Hur ser slakt- vikterna ut Hur påverkas kött kvaliteten? Storlek – Vad vet du? Storlek – Kvalitetsegenskaper och ekonomi Storlek – För lätta lamm Storlek – För tunga lamm Produktions- planering Vägning och slaktmognads- bedömning Mag och tarmparasiter Avvänjning Slutgödning Olika rasers slakt- kroppsegenskaper Storlek – Hur ser det ut i andra länder? Storlek – Vill du läsa mera? Kroppsformen ska vara minst klass O+ Kroppsform – Vad vet du? Kroppsform – Kvalitets- egenskaper och ekonomi Mina lamm når inte upp till klass “O+”. Produktionsplanering Prissättning och klassning Vägning och slaktmognads- bedömning Slaktkroppens fettgrupp ska vara 2 till 3+ (liten till ordinär). Hur ser fettgrupps- klassningen ut i svensklamm- produktion? Fettgrupp – Vad vet du? Fettgrupp – Kvalitets- egenskaper och ekonomi Fettgrupp – Lammen är för magra Fettgrupp – Lammen är för feta Lammens fett- ansättning och intramuskulärt fett Produktions- planering Prissättning och klassning Kroppsform – Hur ser det ut inom svensk lammkötts- produktion? Vägning och slakt- mognadsbedömning Lammlyftet SPELA UPP ALLA