Annas tacka slaktades på fältet
Anna Elfbom upptäckte igår måndag att en tacka i hagen saknades, efter lite sökande insåg hon att någon släpat ut tackan ur hagen och slaktat den: – Det är hemskt att någon kan göra så, säger Anna till märsta.nu
Anna Elfbom upptäckte igår måndag att en tacka i hagen saknades, efter lite sökande insåg hon att någon släpat ut tackan ur hagen och slaktat den: – Det är hemskt att någon kan göra så, säger Anna till märsta.nu
Jordbruksverket måste ha råd att ge råd
Verket vill inte ha specificerat hur stor vargjakten kan bli
Naturvårdsverkets personal vill inte att de svenska vargforskarna ska fastslå en siffra på hur många vargar som kan skjutas i vinterns vargjakt.
– De vill inte ha fasta siffror som människor ”låser fast sig vid”, säger vargforskare Olof Liberg.
Länsstyrelsen i Värmland har tidigare gjort en del bra i den vargcirkus som vi tvingats leva med, bland annat genom överklagan av stoppade licensjakten på varg i vintras. De så kallade naturvårdsorganisationerna SNF och WWF tycks aldrig förstå vargplågans konsekvenser för framtida naturvård i Värmland och människors vilja att bo på landsbygden.
Vilka är behoven och hur kan de tillgodoses?
Det finns i nuläget inga samlade utfodringsrekommendationer av mineraler till får, utan informationen är utspridd och varierar något. Då både brist eller överskott på mineraler kan få förödande konsekvenser, är det viktigt att utfodra djuren rätt för en god hälsa och effektiv produktion. För att uppfylla behoven finns olika utfodringsmetoder av mineraler som tillämpas ute på gårdarna. Användningen av mineralbolusar har blivit allt vanligare. Fördelen med bolusar är att det säkerhetsställs att varje djur får i sig mineralerna utan större spill. Dock finns det rapporter om skador orsakade av felaktig teknik vid administreringen av mineralbolus och även fall av kopparförgiftning på grund av bolusar.
Nu är det bara några månader kvar till årsskiftet då den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött fasas ut och ersätts av märkningen Kött från Sverige. Många har varit snabba och ansökt om märkningen Kött från Sverige för sina kött- och charkuteriprodukter och de har redan börjat synas ute i diskarna.
Välkommen till – Svensk köttproduktion – en framtidsspaning
Den övergripande målsättningen med Handlingsplanerna för gris, nöt och lamm är att öka den svenska produktionen av gris-, nöt- och lammkött. En av åtgärderna är att ge branscherna bättre beslutsunderlag avseende statistik. Detta seminarium är en del i detta arbete.
Tid: Tisdagen den 27 september 2016 kl 13.00-16.00 Plats: LRF, Franzéngatan 6, Stockholm
27 får stulna i Loftahammar
Två vargattacker dödade elva får
Minst sju får dödade i vargattack
Namn krav för att anmäla vanvård
Länsstyrelsen Dalarna avslår ansökan om skyddsjakt efter varg i Billingsbodarna, Älvdalens kommun.
Det som kan vara ett sorgligt svenskt rekord upptäcktes i Värmland på tisdagen. 46 får hittades ihjälbitna eller fick avlivas efter en vargattack. Tre får saknas.
Tabellen visar 30 av de slakterier som slaktat får och lamm under 2016. Källa: Jordbruksverket Sammanställningen utgår från slakteriernas veckorapportering till Jordbruksverket och visar antal slaktade djur som godkänts som livsmedel *Den procentuella andelen av slakten utgår från anläggning, inte företag. Det förekommer att slakteriföretag legoslaktar åt varandra.
Seminera i din besättning – missa inte seminkursen!
Copyright © 2024 | WordPress-tema av MH Themes