Kom ihåg att kontrollera lammens parasitstatus!
Under senaste veckorna har det på många håll äntligen kommit regnväder efter lång torkperiod. Det gör att parasiterna kan sprida ut sig och smittar därmed lättare fåren.
Under senaste veckorna har det på många håll äntligen kommit regnväder efter lång torkperiod. Det gör att parasiterna kan sprida ut sig och smittar därmed lättare fåren.
Inget är som det brukar vara
Baggauktion i Linköping kommer även i år vara digitalt.
Lördagen den 11 september klockan 14,00 kommer den första baggen att gå under klubban. Baggarna går med 5 min mellan rum.
Lägsta priset är 4,000 kronor för ett djur.
Efter en hel del frågetecken inför årets riksbedömningar för köttrasfår, så drog det äntligen igång i lördags den 31 juli med Växjö som första bedömningsplats.
Första Suffolkbaggen som fått en 7 i helhet
Bäckgårdens Roy
Uppfödare Mattias Rickardsson FÄRJESTADEN
I Sverige ges ingen antibiotika till friska djur. Här har vi en lång tradition av förebyggande hälsoarbete för djur genom sund djurhållning, förebyggande djurhälsovård och aktiv sjukdomsbekämpning.
Spelar det någon roll vilket kött man köper? Gör det skillnad för klimatet? Är det överhuvudtaget hållbart att äta kött? Absolut! Och visst är det skillnad på kött och kött! Här berättar vi varför det är så viktigt att välja svenskt kött – i matbutiken såväl som på restaurang eller i gatukiosken.
* Följ upp parasitförekomst
* Varför måste nyetablerade besättningar som startat med M3/C3 och/eller MV/CAE-fria djur ta prov?
* Växer lammen som de ska?
* Nu kan vi återigen erbjuda spårämnesanalyser anpassade till fårens behov
* Passa på att gå kurs och börja seminera i din besättning redan i höst!
* Problem med läkemedelsleveranser
* Att verka på en stigande marknad
* De tio viktigaste klimatåtgärderna på svenska gris- nöt- och lammgårdar!
Nu finns det två nya föreläsningar från Lammlyftet (pp-bilder med speakertext) kring faktorer som kan påverka lammköttets mörhet upplagd på LRFs youtubekanal Ni hittar de […]
Projektet Mer mat – Fler jobb
Du som driver företag med matproduktion är viktig!
Fram till 1 september kan du som är medlem i LRF eller Livsmedelsföretagen boka en Företagsanalys hos oss för endast 1600:- och för övriga 2 900:- (värde 12.000kr). Från 1 september är priset för medlem i LRF eller Livsmedelsföretagen 2 900:- och för övriga 5 600:- Företagsanalysen genomförs tillsammans med en affärsrådigivare från Ludvig & Co och syftar till att ge dig en översyn av ekonomin i din verksamhet, en ny affärsplan och en framåtblickande handlingsplan.
Fårproducenterna Annika Svenneheim och Christer Larsson vill få fler att upptäcka tackköttets potential och därmed öka köttets värde. Inom ramen för pilotprojektet ”Tackkött – ett naturligt gott kött” samarbetar de nu med restauranger som satt får på menyn.
Om vi har världens bästa lammkött så har vi antagligen världens bästa tackakött”
Claes Lövgren är initiativtagare och projektsamordnare för projektet ”Tackakött- ett naturligt gott kött!” som ska få fler att upptäcka potentialen i tackakött.
– Det har varit väldigt lyckat, berättar han för Jordbruksaktuellt.
Staten får i mån av tillgång på medel lämna bidrag för att förebygga skador av vilt och ersätta inträffade skador. Detta regleras i Viltskadeförordningen (2001:724) och Naturvårdsverkets föreskrifter och allmänna råd om bidrag och ersättningar för viltskador (NFS 2008:16/NFS 2018:05) samt i Föreskrifter om bidrag och ersättning för rovdjursförekomst i samebyar (STFS 2007:9). Bidrag och ersättningar för viltskador utgår endast för vilt som inte får jagas under allmän jakttid.
Vad påverkar smaken på lammkött Lammlyftet har tagit fram en svensk standard för lammköttskvalitet; Meat Standard Sweden lamm (MSS lamm). Standarden innehåller parametrar som […]
Faktorer som påverkar lammköttets mörhet
Alnarps Lamm & Fårdag.
Vi behöver fördubbla produktionen.
Kan ses till 20 maj.
Copyright © 2024 | WordPress-tema av MH Themes