Ide räddar Australisk fårfarm

Torkan slår hårt mot australiens bönder och det är som man säger att nöden är uppfinningarnas moder.

Alice Winwood-Smith var och hälsade på sin farbror, Bill Bell, på hans farm nära Oberon i New South Wales under julhelgen. Familjen har ägt den i fem generationer och nu var torkan så svår att om de inte kunde skaffa stora mängder extra grovfoder till djuren så skulle de tvingas sälja allt för att de inte skulle börja svälta ihjäl.

ozsheep.jpg

Alice vill göra något för att rädda gården till kommande generationer i familjen så utan att nämna något för sin farbror tog hon en bild av gårdens kelpie Bob. Sen satte hon in bilden till försäljning på ebay och vädjade till köpare att hjäpa dem till torkan är över.
Fotot av Bob såldes för 31 $ och det inspirerade henne att ta fler bilder från gården för att sälja.

Alice räknade ut att om hon kunde sälja 500 bilder för 30 $ styck så skulle hon få ihop nog med pengar för att kunna köpa tillräckligt med hö och vete för att klara torkan.

En lösning på problemet med torkan hade ju varit att sälja alla djuren men då skulle alla års arbete vara förlorat och då kunde man lika gäran sälja hela gården.

Sedan hon började försäljningen av bilderna så har hon sålt dussintals. Den senast sålda bilden var en med ett lamm på som såldes för 300 $! Alice pratade med kvinnan som köpte den; hon ville verkligen hjälpa till.
En annan bild på ett lamm såldes för 150 $. Kvinnan som köpte den sa att hon tycker mycket om att äta lamm och att hon ville att lammet på bilden skulle få en chans att äta upp sig.

Alice farbror Bill är förstummad över hennes företagsamhet och över människors vilja att hjälpa till. “-Jag trodde inte det var sant först, säger han. Hon har haft idéer förut men denna var nog den bästa hittils. Det är också ett sätt att visa folk i städerna hur hårt det kan vara här ute ibland.”
De har också fått hundatals mail med uppmuntrande ord.

Här kan du se ett klipp från australisk tv (först kommer det en liten reklamsnutt sen börjar reportaget).